tisdag 27 september 2011

Saftiga kycklingbiffar med lite hetta



Häromdagen njöt vi av dessa godsaker hemma till middag. Hemmagjorda kycklingbiffar, hur gott som helst. För att få lite hetta i dem, pudrade jag över lite chilipulver i det brynta smöret, innan jag började steka. Super gott! Och LCHF vänligt, kan inte bli bättre;-)

Det är lite trix med att göra färsen själv, men väl värt mödan :-)

Ingredienser (8 stora eller 16 små)
1 kg kycklingfiléer/kycklinglårfiléer
2 ägg
2-3 schalottenlökar
2-3 klyftor vitlök
2-3 tsk salt
6 krm vitpeppar
1-2 tsk sambal oelek
150 gram färskost

Smör att steka i
Chilipulver

Gör så här: Kör kycklingfiléer/kycklinglårfiléer i assistenten till färs (eller köp färdig kycklingfärs). Skala och hacka löken samt vitlöken fint. Blanda lök, salt, vitpeppar och sambal oeleken med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt äggen och färskosten, blanda till en jämn färs. Bryn smör tillsammans med lite chili, provstek en liten biff. Smaka av. Tillsätt ev lite mer kryddor. Forma biffarna och lägg upp på en oljad bricka.

Hetta upp en stekpanna, bryn en stor klick smör, stänk över lite chili. Sänk värmen och stek biffarna, 2-3 minuter/sida (viktigt att de blir helt genomstekta). Servera med en god sallad eller exempevis lite blomkålspuré.

Tips: Vill Du ha en mer italiensk touch på biffarna, krydda med 2-3 tsk rosmarin & basilika, för en mer indisk touch, krydda med 3-4 st garam masala.

Kycklingfärssmeten går utmärkt att göra en "köttfärslimpa" av. Passar perfekt så här i höst, servera den tillsammans med pressad potatis (vitkålsris om du äter LCHF) och en smakrik kantarellsås.


Vill Du festa till tillvaron lite extra, gör Du kycklingfärslimpan i de här über söta ugnsformen! Passa på att köpa en, innan fredagen den 30/9, så kostar den bara dryga 76 kr  (ange frokenfru som erbjudandekod i kassan, så får Du 25% rabatt på hela Din beställning).