tisdag 8 mars 2011

LCHF ris (blomkålsris)


Till middag igår hade vi en helt fantastisk mustig köttgryta. Helt underbar! Och som tillbehör hade vi LCHF ris, ja eller blomkålsris som vi kallar det för här hemma. Jätte enkelt och super gott! Åter igen är det ett tillbehör som vi ganska så ofta äter. Till och med barnen älskar vårt blomkålsris, numera kokar jag aldrig ens vanlig ris åt dem, då de med glädje väljer "vårt" alternativ. Blomkål är gott, både det här riset men likväl blomkålsmos/puré är en av stor favoriterna här hemma :-)

För att underlätta framöver i bloggen, kommer jag göra egna inlägg för våra tillbehör, så att jag inte behöver upprepa recepten, utan bara kan hänvisa med en länk. Om någon månad eller så, kommer en ny struktur komma upp, så att det ska bli lättare att direkt hitta det man söker här inne :-)

Ingredienser (tillbehör för 2 vuxna+2 barn+2 matlådor)
2 stora blomkålshuvuden eller 3 mindre
vatten

Gör så här: Häll vatten i en kastrull, låt koka upp. Skölj blomkålshuvudena ordentligt, i kallt rinnande vatten. Skär av blasten/bladen. Riv blomkålshuvudena på den grova sidan, på rivjärnet (riv både buketterna & stammen). Vänta till precis innan servering. Häll ner blomkålsriset i vattnet. Låt dem ligga i det kokande vattnet 10-15 sekunder (om Du vill ha lite tuggmotstånd, annars förlänger Du koktiden med 10 sek). Häll av i ett durkslag. Servera direkt!