Äntligen fredag! Underbart! Planerna för just den här helgen är många och stora. Så många och stora att vi helst skulle vilja låsa in oss i lägenheten och slänga bort nyckeln;-)
Fast ikväll, ja då ska vi försöka njuta lite. Vila ut. Tanka på energiförråden igen. Leta upp soffan helt enkelt och njuta av ett glas rött och lite god tryffelsalami, tillsammans med de här underbara Parmesanchipsen. Bättre fredagsmys får man leta länge efter;-)
För Er som går på LCHF, kan jag glatt meddela att de här Parmesanchipsen även med gott somvete kan kallas för LCHF chips, så ät och njut av dem med stor glädje!
Ingredienser (20 st)
300 gram Parmesanost
1 tsk svartpeppar, grovmalen
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Riv parmesanosten grovt och fördela i 20 små rundlar på två bakplåtar (klädda med bakplåtspapper). Mal över lite svartpeppar. Grädda i övre delen av ugnen i 5 minuter eller tills chipsen är gyllengula. Låt svalna lätt och ta loss från pappret med en kniv/stekspade. Lägg dem försiktigt över ex en plastfolieklädd glasflaska så att de får en fin fom, ett par minuter. Servera!
Tips: Prova gärna olika smaksättningar på chipsen, dvs byt ex ut svartpepparen mot 3 sk chiliflakes, 3 tsk torkad basilika och 1 dl fint hackade pinjenötter. Super gott!