fredag 24 september 2010

Quesadilla med kyckling


Idag blir det fredagsmys hemma hos oss med huvudvärkstabletter, näsdukar och nässpray i högsta hugg. Istället får njuta av minnena från alla andra trevliga fredagsmys som vi har haft, och längta efter nästa fredag;-)

Ett ljuvligt minne sträcker sig ganska så långt tillbaka i tiden. Nästan två månader. Sista fredagen innan jobben började igen. Då njöt vi av dessa underbara Quesadillas som var fyllda med kyckling, mozzarella och annat gott! En perfekt rätt, då man skär dem i lagom "handstora" bitar, som vi sedan doppar i en ljuvlig Guacamole. Fungerar även utmärkt på alla buffeér eller som drink-tilltugg på minglet!

Ingredienser (4 pers)
150-200 g grillad kyckling
4 st tortillabröd
200 g mozzarella
150 gr riven ost
75-100 gr svarta bönor (på burk)
1 grön paprika
2-3 vitlöksklyftor
1 skvätt tabasco
1 liten tsk samba oelek
2 msk flytande honung

salt
peppar

Ingredienser:  Skär de fina delarna av den grillade kycklingen, i små bitar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Riv osten (om du inte har köpt färdigriven). Skär mozzarellan i skivor. Häll av och skölj bönorna. Skölj och strimla paprikan.

Smält smöret, lägg ner vitlöksklyftorna, låt dem fräsa en kort stund. Tillsätt sedan en skvätt med tabasco och sambal oelek. Tillsätt de svarta bönorna. Rör om.  Tillsätt den strimlade gröna paprikan och kycklingen. Hetta snabbt upp så att smakerna gifter sig med varandra. Smaka ev av med salt och peppar.

Lägg ut två av tortillabröden och och bred ut hälften av osten på dem.Fördela kycklingröran på osten. Lägg på mozzarella. Ringla över lite honung (om du inte gillar krocken av sött i maten, hoppa över honungen).  Sprid ut resten av osten över kycklingen. Lägg de andra två tortillabröden som lock ovanpå osten och kycklingen. Värm en stekpanna med olja (oljan gör så att bröden får en lite "friterad knaprig ytan) stek tortillabröden tills osten smält och bröden fått färg. Skär upp i handstora kvartar och servera som de är tillsammans med Guacamole, eller tillsammans med en god sallas!