söndag 9 oktober 2011

Varm chokladHelgen kom och gick. Redan söndag kväll. Skrämmande vad tiden går fort inbland. Ändå mer skrämmande är kanske att hösten är på sluttampen. Redan. Igår eftermiddags gick vi på kanske säsongen sista långpromenad, i ett höstklätt landskap. Var bitande kallt ute. Vantar och mössa var ett måste. Men det var ändå så skönt. Dofterna så här års utomhus är ljuvliga!

Till matsäck hade vi med oss hembakade Tekakor med ost och Ägg & Bacon muffins (LCHF). Till dryck gjorde vi lite varm choklad på plats, över den öppna elden. Var ett äventyr i sig bara det, tyckte barnen. Tog en evighet innan vi lyckades få fyr på elden, det blåste nämligen rejält. Så när väl den varma chokladen var klar, var vi alla riktigt hungriga. Aldrig har väl en kopp varm choklad, i våra fina emaljmuggar smakat så gott!

Ingredienser (4 koppar)
8 dl mjölk
200 gram mörk choklad av hög kvalité
2-3 kanelstänger

Gör så här: Häll mjölken i en kastrull. Bryt ner den mörkamchokladen i mjölken. Värm upp sakta, under konstant omrörning, tills det att chokladen helt har smält. Lägg ner kanelstänger de sista 1-2 minuterna, för att få en extra god touch på den varma chokladen. Servera gärna med lite vispad grädde!

Är Du utomhus, ta med Dig en kastrull eller annat kokkärl som tål att användas över öppen eld (vi har ett gammalt kokkärl från ett triangakök).

Tips: Den här varma chokladen är LCHF-vänlig om Du använder Dig av en riktigt mörk choklad, sen får Ditt eget samvete bestämma hur mycket kolhydrater Du vill få i Dig. Men det är helt klart ett bättre alternativ än exempelvis Oboy eller varianter Där Du blandar socker och kakao.

Våra fina emaljmuggar är inköpta i Danmark, men liknande finns att köpas HÄR.