tisdag 8 mars 2011

Ägg & bacon muffins


Ännu en härligt solig dag, ligger framför oss! Har precis kommit hem från en 2 timmars promenad. Riktigt skönt! Sitter nu och njuter av en lite sen frukost, mumsiga Ägg & Bacon muffins! Super goda! En perfekt LCHF frukost, lite kul att variera. I vanliga fall äter jag alltid 2 dl fil med antingen linfrön eller en hemmagjord müsli, men kände för att lyxa till det lite extra den här dagen :-)

Ingredienser (7 st)
5 ägg
0,5 dl grädde
1 dl riven ost, med mycket smak (typ västerbotten eller liknande)
1 pkt bacon
1/4 röd lök (ca 3 msk i finhackad format)
1/4 paprika (ca 3 msk i finhackad format)

Paprikapulver
Smör till stekning

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka baconen. Skala och finhacka 1/4 lök. Skölj och kärna ur en paprika. Finhacka 1/4 av den. (Riv osten om Du inte kör med en färdig riven variant). Smält en stor klick smör i pannan. Stek baconen, tills det att den är knaprig (låt den ligga kvar i pannan med fettet). Knäck äggen i en skål. Vispa äggen fluffiga med elvispen. Häll i grädden. Vispa  en kort sväng med elvispen. Blanda ner den stekta baconen (skrapa även ner fettet ur stekpannan), paprikan och löken. Blanda väl.

Ta fram en muffinsplåt/form (jag använder mig av den HÄR), lägg i muffinsformar i hålen. Skeda upp av smeten i varje form, fyll till 3/4. Pudra lite lätt över med paprikapulver över varje muffins. Grädda inne i ugnen ca 20-25 minuter. Servera! Goda att äta både varma som kalla :-)

Tips! Gör ett gäng på söndagkvällen, så har Du veckans frukostar klara (2-3 st är lagom till frukost)! Du kan variera dess innehåll med egentligen vad som helst, bara Din egen fantasi sätter begränsingarna:-)
-----

Ni glömmer väl inte av det är semledagen idag? HÄR hittar Ni ett recept på LCHF-semlor :-)