söndag 23 oktober 2011

Sockerkaka med pumpa & kanel



Ifjol blev det en pumpasoppa och en pumpapaj av det överblivna fruktköttet, efter den traditionella Halloweenpumpa tillverkningen. I år blev det ett par härliga sockerkakor. Alltid kul när man kan ta tillvara på "pumpaköttet". Lite annorlunda smak, men god. Lite lik en morotskaka. Man kan säkerligen göra en glasyr till den med, dock fanns inte tiden för det här hemma, när sockerkakan bakades :-)

Ingredienser (en sockerkaka)
50 gram smör
50 gram kesella kvarg 1 % fett
2.5 dl socker
3 ägg
250 gram pumpa riven
1-2 morötter (ska bli ca 150 gram finriven morot)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Skala morätterna och finriv dem, tillsammans med pumpaköttet. Vispa smör, kesella och sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Banda ner morötterna och pumpan. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vänd ner i smeten. Blanda försiktigt. Smörj och bröa en sockerkaksform/brödform. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna.

Letar Du efter fler tipps till Halloween?! Kika in HÄR!