söndag 23 oktober 2011

Popcornfyllda häxor!


Nu är det inte många dagar kvar! Bara en vecka återstår tills det att årets Halloweenfester ska gå av stapeln! Några av Er kanske rent av tjuvstartar lite och firar Halloween redan på fredag eller lördag?

I vilket fall, så börjar säkert planeringarna komma igång rejält nu. Så de närmaste dagarna kommer det dyka upp en hel del tips här inne. Först ut är de här super fina popcornfyllda häxorna! En perfekt lite favor att ge bort till Dina gäster! Om Du textar gästerna namn på hattarna, så fungerar de även som bordsplaceringskort ;-)

Följande behöver Du för att göra häxorna:
Popcorn
Cellofan, gärna grön om du hittar
Svart smalt presentsnöre
Svart kartong/ tjockare papper (till hatten)
Grön kartong/tjockare papper (till näsan)
Papperslim
Gummisnodd
Häftapparat
Hålslagare
Sax

Gör så här: Poppa popcornen enligt paketets anvisningar. Låt kallna. Skriv under tiden ut mallen till häxorna. Klipp ut mallarna. Placera själva hatten (konen) och brättet (rund ring) på den svarta kartongen, markera längs med kanterna och klipp sedan ut. Gör likadant med mallen för näsan, fast på det gröna kartongen. Stansa ut hålen, på själva brättet, se mallen. Använd senare de svarta runda papperretserna till ögon.

Rulla ihop konen till en hatt.  Limma kanten eller häfta ihop med häftapparaten. Gör två små, små hål på konen (se bild). Vira en handfull popcorn i cellofan, bind ihop till en boll med hjälp av presentsnöret. 

Lägg brättet på popcornbollen, låt var sin snörände gå igenom hålen som Du stansat ut. Sätt konen på brättet och dra presentsnöret genom de små hålen Du har gjort. Knyt en knut på hattens framsida. Häfta fast näsan på popcornpåsen. Limma fast ögonen.