torsdag 3 mars 2011

Sega chokladsnitt


Lika trött som igår, är jag så här dags. Blir tidigt i säng, så att man orkar med ännu en dag hemma imorgon. J har fortsatt feber, så vi räknar med att det blir en lugn och stilla helg, så att vi alla får tagit igen oss ordentligt. Efter lunch idag så bakade vi här hemma. Sega chokladsnittar, ett recept som jag hittade inne på Jenny´s Matblogg.

Jag var klok nog att inte ens smaka (har fortsatt magplågorna från sist vi bakade, färskt i minnet). Men de ser ut att ha varit riktigt populära hos båda barnen. Fick tillslut gömma dem, så att de inte skulle äta upp alla på en och samma gång;-)

Kul att Ni var så många som gillade inläggen om bröllopsinbjudningarna. Förstod att Ni vill ha mer bröllop. Ska försöka planera in lite bröllopsinspirationsinlägg. Det kommer även inom kort komma en gratis bröllopsinbjudan, som Ni själva kan ladda ner, fylla i & skriva ut :-)

Ingredienser (30 st stora)
200 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
3 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 ägg
1 par korn salt
0,5 dl  pärlsocker

Gör så här: Ta ut smöret någon timme innan bakning, ur kylskåpet. Sätt ugnen på 175 grader.  Ta fram en skål. Skär smöret i tärningar. Bland alla de torra ingredienserna i skålen. Knåda ner smöret. Häll i sirapen. Jobba degen väl. Om det behövs, knåda degen på ett bakbord/köksbänken. Låt degen vila ca 10 minuter. Dela degen i 3 delar. Rulla varje del till en lång rulle. Ta fram kaveln och kavla rullen platt, direkt på bakplåtspappret (2 rullar/bakplåtsapper). Jämna ev till kanterna med en kniv. Vispa upp ett ägg, med några saltkorn i. Pensla längderna. Strö över pärlsocker. Grädda inne i ugnen ca 14-18 minuter. Skär upp i bitar, ganska så snart efter att Du har tagit ut dem. Låt kakorna svalna på ett galler. Jenny tipsar om att de är mycket goda att äta varma (här åt barnen dem både varma & kalla med lika stor aptit!)!