torsdag 3 mars 2011

Fläskkotlett med stuvade champinjoner & paprika sallad


Dagens middag, fick lite snabbt omvandlas till dagens lunch här hemma. Saftiga fläskkotletter med stuvade färska champinjoner & paprika sallad, super gott! LCHF är verkligen god mat! Jag tror att många tror att det är både krångligt och bökigt, men vill verkligen poängtera så här efter 8-9 veckor, att det är enkelt. Lätt! Så fort man kommer in i det rätta tänket så går det av bara farten :-)

Ingredienser (2 vuxna + 2 barn)
6 st fläskkotletter
1-2 msk grillkrydda (utan socker & glutamat)
4-5 msk smör till stekning

1 kg färska champinjoner
4-5 msk vispgrädde
1-2 msk färskost (kan uetslutas)
2-3 msk smör till stekning
salt & peppar

2 röda paprikor
2 gula paprikor

Gör så här: Ta ut fläskkotletterna ur kylskåpet, så att de hinner bli rumsvarma. Skölj och skiva champinjonerna. Smält smör i en stor panna och börja steka dem i ca 2-3 minuter. Börja under tiden att steka kotletterna i rikligt med smör, i en annan stekpanna, ca 2-4 minuter per sida, på medelvärme. Krydda med grillkryddan. Sänk temperaturen på pannan med champinjonerna. Häll i grädden & färskosten i de stekta champinjonerna, rör om. Låt koka upp. Salta & peppra efter smak. Låt champinjonerna gotta till sig (småputtra) i 4-5 minuter. Fortsätt att steka kotletterna. När de är klara, lägg dem i en kastrull med lock (på svag värme), så behåller de värmen och blir saftiga, tills det är dags att servera. Skölj och skiva paprikorna tunt. Bland i en skål. Servera tillsammans med kotletterna och de stuvade champinjonerna!
-----

Nu ska vi fortsätta här hemma. J vill baka. Tyvärr, och jag menar verkligen tyvärr, har jag ännu inte hittat ett gott LCHF recept på kakor eller muffins. Har provat många, men inget som är bra. Så det blir sega chokladsnitt, ett recept som jag hittade inne på Jennys Matblogg. Återkommer lite senare med både bild & recept.

Har Du bakat med LCHF? Har Du något gott recept som Du vill dela med Dig av?! Tar tacksamt emot alla recept som jag kan få :-) Lämna receptet här inne i form av en kommentar eller inne på Facebook eller också via mail frokenfru@gmail.com. Lovar att baka dem alla!