måndag 7 mars 2011

Omelett med räkröra (omelett-tårta)Idag började vi dagen med en lång härlig promenad på över 2 timmar. Vilken härlig start! Fick fyllt upp dagens D-vitamin dos i stora lass, ute i den underbara solen! Tänk om man varje morgon hade möjlighet att påbörja dagen så här, jisses vad effektiv man skulle vara;-)

Vi avslutade för ett par timmar sedan en härlig lunch. Idag gjorde jag till familjens stora glädje en omelett-tårta, som vi brukar kalla den för. Egentligen är det en helt vanlig stor omelett, med fyllning, men ordet tårta gör ju att den smakar så mycket godare;-)

Ingredienser (2 vuxna + 2 barn)
6 ägg
0,5 dl grädde
ett par msk smör
500 gram skalade räkor
1/2 röd lök
2 msk creme fraiche
1 msk färskost (eller majonäs)
en liten nya chilipulver
en liten nypa havssalt

1 zucchini
1 gul paprika
5-6 cocktailtomater

Gör så här: Börja med att lägga i ett par msk smör i stekpannan, på en ganska så hög värme (så att pannan hinner få upp temperaturen). Knäck under tiden äggen i en skål. Tillsätt grädden. Vispa kraftigt samman. Sänk temperaturen på plattan , till lägsta temperatur. Häll i ägsmeten. Medan omeletten gottar sig, fortsätter Du med att göra i ordning räkröran och grönsakerna.

Sköj och riv sedan Zucchinin. Lägg den sedan i ett durkslag, så att den kan rinna av lite (bli mindre vattnig). Skölj och kärna ur paprikan. Hacka den fint. Skala och hacka den röda löken fint. Skölj och dela cocktailtomaterna. Blanda creme fraichen och färskosten i en liten skål. Släng i lite salt och chili. Blanda. Lägg i räkorna och den hackade löken (spara ett par msk). Blanda.

Stjälp upp omeletten (jag låter omeletten gotta sig ca 12-15 minuter i pannan på lägsta temperatur, då behöver jag aldrig steka båda sidorna. Du gör såklart som Du vill själv), med den ostekta sidan neråt. Lägg på den rivna Zucchinin, strö över den hackade paprikan, hackad lök. Skeda upp räkröran över hela omeletten. Garnera med några färska räkor & cocktailtomterna. Ställ fram fatet på bordet och låt alla skära upp en bit (där av att vi kallar den för omelett-tårta). Njut!