lördag 12 februari 2011

Kycklingwraps


Helt underbara Kycklingwraps har vi ätit precis! Super goda! Har svårt att begripa varför inte vi började med den här kosten tidigare. Nu på eftermiddagen/kvällen så passade vi på att rensa våra garderober här hemma. Var en underbar känsla när man faktiskt kunde rensa bort plagg efter plagg. Ja Ni vet, att faktiskt få plocka undan kläder som inte hade krympt (som det varit tidigare), utan snarare vuxit.

Tydligast skillnad märkte vi på min mans ena kostym. Samma kostym som han med milt våld kom i under julen. Nu satt den ledigt. Eller det var fel ordval. Nu hängde kostymen på honom. -14 kg visar vågen för honom! Riktigt bra!

Och det bästa av allt, det känns inte som en diet. Alls. Utan som vanligt. Enda skillnaden är att ena kg efter det andra försvinner, samtidigt som vi fortsatt kan njuta av god mat! De bästa av två världar med andra ord:-)

I det här receptet har jag  valt att bara ange volym på själva "brödet" och då i ental. Vi provade att vispa ihop flera samtidigt, men resultatet blev inte så bra. Skriver heller inte ut fyllningen, då man kan i stort sätt "slänga i" av det som man har hemma.

För den som är nyfiken kan jag berätta att vi hade kyckling (kryddad med LCHF tacko-krydda, se recept längre ned i inlägget), romansallad, gurka, paprika, tomat, ost, röd lök samt en vitlök & parmesan dressing (se recept längre ned i inlägget).

Ingredienser (1 wrap)

2 ägg
3 msk grädde
1 msk fiberhusk
1/2 tsk chilipulver (här kan du variera efter vilken smaksättning du vill ha själv, eller helt utesluta)

Gör så här: Sätt stekpannan på en platta. Sätt plattan på hög värme. Knäck äggen i en liten skål. Vispa upp. Häll i grädden och fiberhusken, samt en ev smaksättning. Vispa kraftigt samman alla ingredienserna. Sänk plattan till en låg temperatur (i skala 1-6, så sätt på 1). När smöret har smält, häller Du i smeten (vispa kraftigt ett par tag, precis innan du häller i smeten). Stek ca 3 minuter på var sida. Stjälp upp brödet på en tallrik. Låt svallna. Fyll den sedan med just det som Du själv vill.

Eftersom färdig tacokrydda i butikerna innehåller både socker och glutamat, gör vi en egen. Här kommer receptet på den :-)

LCHF Tackokrydda
1,5 tsk mineralsalt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

Gör så här: Blanda bara saman alla ingredienserna och förvara i en kryddburk. As simpel as that :-)

Och slutligen så kommer här receptet på dagens super goda dressing.

Vitlök & parmesan dressing
2 dl creme fraiche
100 gr parmesan
1-2 vitlöksklyftor

Gör så här: Riv parmesanen fint. Blanda den sedan med creme fraichen i en liten skål. Pressa över en eller ett par vitlöksklyftor. Ställ in i kylskåpet ca 10 minuter, så att den får gotta till sig!

Nu blir det lite Sauna (vi har lyxen att ha en i vårt hus!) och sen blir det mys framför filmen vi hyrde tidigare idag. Planen från början var att äta våra Kycklingwraps till den, men så tog vi ju tag i det där rensandet av garderoberna;-)

Senare ikväll kommer Alla Hjärtans Dag menyerna :-D

Fortsatt trevlig lördag kväll!