fredag 11 februari 2011

Bästa fredagsmyset! Ostgratinerade champinjoner (LCHF)Äntligen fredag! Tänk vad fort den här veckan har gått! Idag har jag en mamma-J mysdag! Vi tänkte gå på Stan, se om vi kan hitta lite fina nya vårkläder och kanske gå på en barnteater (om det går någon idag). Här där vi bor, finns det ett rikt kulturliv för barnfamiljer, något som vi uppskattar mycket!

Ikväll tänke vi fredagsmysa med hemmagjorda Hamburgare, så klart i LCHF-anda. Framför filmen ikväll tänkta jag och min man njuta av de här super goda ostgratinerade champinjonerna! Gjorde dem för första gången, redan för ett par tre helger sedan, och kan villigt erkänna att vi blev lite små kära i dem! De är goda som de är, men man kan givetvis servera dem med exempelvis paprika & gurkstavar med en god dipp.

Till barnens fredagsmys tänkte jag baka en chokladkladdkaka med kokos-toscatäcke. Recept på allt kommer såklart dyka upp under helgen! Har även förstått att Ni är några stycken som vill ha tips på en Alla Hjärtans Dag LCHF middag. Ska försöka hinna med att fixa några förslag, med recept under helgen :-)

Ingredienser
6-8 stora, fina champinjoner
1-2 vitlöksklyfta, hackad
1 msk grovhackad persilja
2-3 msk creme fraiche
1-1,5 dl riven stark ost, ex västerbotten

Hackad gräslök till garnering

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka vitlöken. Grovhacka persiljan (om du inte köper med en färdig hackad fryst variant). Riv osten (fint). Blanda samman allt med creme fraichen (spara lite av osten).  Smaka av. Fyllningen är nu klar. Skölj champinjonerna noga. Skär bort stjälkarna, skär även med din kniv ur själva "stjälk-roten" i svamphatten, så att du får en liten skål. Ställ champinjonerna på en grillfolieklädd bakplåt. Fyll champinjonhattarna med fyllningen. Strö över lite riven ost. Ställ in plåten i ugnen. Låt "hattarna" gotta till sig där inne i ca 10-12 minuter, eller tills det att osten har fått en fin färg. Låt svalna i 5 minuter. Klipp över lite färsk gräslök och servera!

Tips: Vill Du ha mer selta på champinjonerna, stek lite fin, fin klippt bacon och tillsätt i fyllningen! De här "hattarna" passar perfekt att servera som ett drinktilltugg på en fest eller före en middag!

Trevlig fredag!


 
 
 
Ps. Hann dessvärre inte med att svara på Era frågor om LCHF igår kväll. Ögonen var helt enkelt för trötta, så snart kl passerade 21.00. Ska försöka få en stund över i helgen.