Här kommer nästa förslag på en Alla Hjärtans Dag middag i LCHF-anda, den här gången i ett lite mer plånboksvänligare variant. Det första förslaget hittar Ni HÄR.
Förrätt: Avokado med räkröra
Huvudrätt: Kyckling gorgonzola med sallad
Dessert: Chokladmousse
Ingredienser, Avokado med räkröra (2 personer)
1 avokado
13-16 st skalade räkor
1/2 liten röd lök
1 ägg
1-2 msk majonnäs
1/2 citron
Ingredienser, Kyckling gorgonzola (2 personer)
1/2 liten röd lök
1 ägg
1-2 msk majonnäs
1/2 citron
Gör så här: Koka ägget. Dela avokadon, gröp ur kärnan, droppa på citron. Rör ihop skalade räkor, hackat ägg och majonnäs. Lägg röran på avokadohalvorna. Lägg upp på en tallrik och garnera ev med någon dillkvist och ett par oskalade räkor.
Ingredienser, Kyckling gorgonzola (2 personer)
2 st kycklingfiléer
3 dl crème fraiche
2dl vispgrädde
1st röd paprika
100 gram gorgonzolaost
1 tks sambal oelek
Lite soja
Salt & Peppar
Smör till stekning
Din favoritsallad
Gör så här: Skär upp kycklingfiléerna i bitar. Skölj och strimpla paprikan fint. Hetta upp smör i en panna. Stek kycklingen. Häll på crème fraichen och grädden. Låt sjuda i ca 10 min. Lägg i osten och sambal oelekn, låt sjuda i ytterligare ca 5 min. Lägg i den strimlade paprikan. Häll i en skvätt soja. Koka upp. Smaka av. Salta & peppara eventuellt om det behövs. Låt småputtra 5-10 minuter så att alla smakerna hinner gifta sig med avarandra. Fixa under tiden Din favoritsallad.
Ingredienser, chokladmousse (2 personer)
2 dl vispgrädde
100 gram mörkchoklad, minst 70%
Hallon & vispgrädde till garnering
Gör så här: Smält chokladen, antingen i micron eller i ett vatten bad. Vispa under tiden grädden. Rör ner den smälta chokladen i grädden. Blanda om. Häll upp i serveringsskålar eller snygga glas. Garnera med färska hallon och ev en liten klick vispad grädde.