onsdag 22 september 2010

Kasslerburgare


I fredags hade vi Kasslerburgare med kokta majskolvar till fredagsmys, som dessert hade vi den goda LCHF chokladmoussen! Jätte gott! Egentligen ska man göra Kasslerburgarna ute på grillen, men numera är det där med vardagsgrillning ett minne blott, så vi har helt enkelt tagit med oss receptet in till köket.

Tidigare har vi alltid även stekt brödet i pannan, i fredags fanns inte tiden för det. Så vi rostade dem lätt i brödrosten, men jag rekomenderar er att ta tiden att steka dem i stekpannan. Höjer smaken en nivå:-)

Ingredienser (8 st)
400-500 gr kassler
16 skivor toastbröd, gärna fullkorn
1 gul lök
16 ostskivor
2 st mozzarella ostar
1 gul lök
2 bifftomater

Pickles
Dijonsenap

Dressing
1 dl creme fraiche
2-3 msk chilisås

Gör så här: Skär kasslern i ca 1,5-2 cm tjocka skivor. Skiva ost, mozzarellan, tomaterna och löken. Blanda ihop dressingen genom att röra ihop creme fraichen med chilisåsen. Stek kasslern på medelhög värme i en grillpanna (går lika bra med vanlig stekpanna). När du har vänt på dem, lägg på 2 skivor ost på kasslerskivan den sista minuten. Stek samtidigt 2 toastbröden i lite smör, i en panna brevid. Tryck lite lätt med stekspaden på varje brödskiva, så att de blir "plattare". Lägg bröden brevid varandra på en skärbräda.Bred på ett ytterst tunt lager av dijonsenap på ena. Lägg på en msk med dressing. Lägg på en tomatskiva. Lägg på kasslerskivan. En tomatskiva. Lite skivad lök. Mozzarella skiva. Dressing. Bred sedan slutligen ett tunt lager av pickles på den sista brödskivan och lägg över. Upprepa proceduren tills det att alla kasslerburgare är klara. Servera med kokta majskolvar!