tisdag 18 maj 2010

Tummen ner!


Igår kväll var jag riktigt baksugen, det där Cup Caksen framkallade värsta baksuget helt enkelt. Så jag bestämde mig för att baka, men då anpassat efter vårt lilla provisoriska kök, så en färdig kakmix från Carlshamn Mejeri inhandlades. Bilden på förpackningen såg helt ljuvlig ut, ja de vattnades i munnen hela vägen hem från ICA. Var med en stor iver som jag tillsammans med barnen klippte upp förpackningen, för att börja blanda ihop kakdegen. 5 minuter senare hade vi tio små söta kakor på en plåt, redo för ugnen.

En underbar doft spred sig i lägenheten under de 12 minuterna som de var i ugnen. Förväntningarna steg och steg. Men ack så besvikna vi blev. Ut från ugnen fick vi en plåt fylld med en sörja utan dess like. Våra 10 små söta kakor hade flutit ut på plåten och bildat ett stort geggigt täcke. Vi försökte skära upp bitar av täcket, för att låta dem svalna på ett galler, men vi gav ganska så snart upp. Det blev inga kakor. Istället fick vi med sked provsmaka på geggan och kanske var det lika bra, för inte var det gott alls. Så lite besvikna blev vi. Eller ska det heta att vi blev riktigt besvikna?! ;-)

Frågan är då vad som gick fel? För vi förmodar givetvis att Carlshamn säkerligen har provbakat mixen både en och två gånger. Min teori är att kakmixen helt enkelt inte går att baka på äkta smör. Vi valde att tillsätta smör som vi smält i kastrullen, istället för Carlshamn Mejeri flytande margarin, som påsen påvisade.

Frågan är då hur resultatet ska tolkas. Vad är det för extra industriellt framkallade medel som Carlshamn Mejeri använder i sitt flytande margarin, som inte äkta smör innehåller?! Frågan är om vi ens vill veta?! ;-)

Så tummen ner för just den här kakmixen från Carlshamn Mejeri, dessvärre. Men vi ger inte upp, såklart vi ger Carlshamn Mejeri en andra chans, genom att vi en annan gång provar en annan av deras färdiga mixar. Om vi inte hittar något annat roligare att provbaka;-D