tisdag 18 maj 2010

Korvgryta ala hast


Det är inte alltid lätt att hinna med allt som man ska efter jobbet. Iallafall inte hemma hos oss. Eftermiddagen idag var en ren och skär mardröm, då allt skulle hända precis samtidigt, i kombination med att vi hade glömt handla hem dagens middagsmat. Så jag fick i all hast bara slänga ihop något av det som fanns hemma.

Så idag blev det Korvgryta ala hast, enkelt men framför allt så blev det riktigt gott! Till och med barnen åt med en stor aptit, efter en viss tvekan. Och det bästa av allt kanske var att det hela inte tog mer än 12 minuter att göra! ;-D

Ingredienser
5-6 korvar av typen hot dogs
1 frp finkrossade tomater med vitlökssmak (500 gr)
100 gr färskost med vitlöksmak ( jag använde mig av Créme Bonjour)
1/2 röd paprika
1 tärning grönsaksbuljong
5-6 msk chilisås
1-2 vitlöksklyftor
1-2 små nypor chilipulver
1-2 varv med svartpepparkvarnen

Valfri pasta
Riven ost

Gör så här: Börja koka pastan efter anvisningarna på paketet. Skär upp korvarna i  1-2 cm tjocka skivor. Finhacka vitlöksklyftorna och den röda paprikan. Bryn korven lätt tillsammans med vitlöken i en stekpanna. Häll över de finkrossade tomaterna. Låt det koka upp. Smula över buljongtärningen. Blanda. Tillsätt chilisåsen och kryddorna. Låt småkoka ett par minuter med lätt omrörning. Tillsätt färskosten och den hackade paprikan. Smaka av. Krydda ev lite mer om det behövs.

Servera med liten riven ost och gurka!

Tips: Vill man göra rätten lite mer exklusivare går det jätte bra att byta ut korven till en lite mer dyrare, kryddstark korv och även tillsätta 10-15 korsbärstomater (som är halvade) precis innan servering.