torsdag 20 oktober 2011

Bakom kulisserna


Älskar de här bokstäverna från Madam Stoltz!
Någon som kan tipsa om en webbbutik som säljer dem?

Händer en hel del bakom kulisserna hemma hos oss för stunden. I loppet av bara några veckor så kommer vi att börja flytta. Inte långt alls, utan bara två våningar upp. Vi byter vår underbara, stora härliga lägenhet mot en precis likadan. Lite fräschare, lite bättre, med en stor härlig balkong och inte minst en härlig havsutsikt.

När vi fick erbjudandet för ett par månader sedan, tvekade vi länge och väl. För vi älskar vår lägenhet. Vi har verkligen fått den att bli vår, ja Ni vet så där hela vägen in till själen. Men fördelarna med att flytta upp två våningar, när man bor så här mitt i en myllrande stadskärnan vägde ändå upp. Så nu ser vi fram emot det!

Om någon veckas invaderas lägenheten av hanterkare, ett nytt rum ska byggas, lite fräscha väggar ska målas, och lite golv fixas. Sen är det klart. Sen packar vi med oss vårt hem, rum för rum och flyttar upp. Tur att vi har en hiss, som går från lägenhet till lägenhet ;-)

Vi kommer behålla en hel del av grundkonceptet i den här lägenheten, även till nästa. Men lite kommer ändå att ändras. Vårt 60 kvm stora vardagsrum kommer bland annat att få ett lite annorlunda upplägg, där vi med hjälp av fonder ska förvandla till matsalsdelen lite. Ska försöka skapa känslan av att det är ett eget rum. Får se fall jag lyckas.

För ett tag sedan fyndade jag finaste linneskåpet på Blocket. Underbart. Men ack så slitet. Tänkte försöka trolla loss lite tid inom kort och måla om den. I vitt. Sen tänkte jag förgylla den med nya fräscha knoppar. Kommer bli super snyggt! Och inte minst matcha de lite mer mörkare färgerna som kommer att få flytta in hemma hos oss, bland allt det vita.