måndag 26 september 2011

Spröda cookies med chokladbitarÄlskar ju som bekant att baka. Nu senaste tiden har jag bakat en hel del. Bara för att det är kul (för tro det eller ej, men jag smakar inte ens på det jag bakar!). En av favoriterna bland barnen är helt klart dessa underbara, lättbakade, spröda Cookies med chokladbitar i!

Vill Du baka dem glutenfria, byter Du bara ut Vetemjöl specialen mot 2,5 dl Finax (150 gram) Gluntenfria Mjölmix. Vill Du ha en mer pikantare smak, byt ut florsockret & sockret mot 1,2 dl brun farin.

Ingredienser (ca 20 st)
100 g smör eller margarin
1 ½ dl florsocker
3/4 dl socker
2 msk sirap
1 ägg
2,25 dl vetemjöl special 
½ tsk bakpulver
1-1,5 dl  grovhackad ljus choklad eller chokladlinser

Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa smör, florsocker, socker vitt och pösigt. Knäck ner ägget och vispa till en jämn smet. Blanda ner sirapen. Blanda samman vetemjölet och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i smeten. Vänd till sist chokladen och blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min. Låt svalna på galler. Njut!


Ps. I samarbete med Hjärtats Rum erbjuder Dig 25% rabatt på hela Din beställning! Ange erbjudande/rabattkoden frokenfru i kassan! Så passa på att fynda i massor nu!