torsdag 17 mars 2011

Tomatsalsa (LCHF)Torsdag redan! Herregud vad fort den här veckan har sprungit på. Måste säga att jag stortrivs på mitt nya jobb. Vilka kollegor, helt fantastiska! Är så glad över att jag bytte jobb, är utan tvekan det lyftet som jag behövde, för att få må bra. Ni vet få den där perfekta balansen mellan jobb & fritid :-)

Middagen är redan avklarad här hemma, idag blev det den goda Kycklingsamban, bara älskar den! Som tillbehör åt vi en god Tomatsalsa, ett perfekt LCHF tillbehör, som gifte sig helt underbart med smakerna från kycklingen! Kombinationen rekommenderas varmt!

Ingredienser (4 portioner)
4-6 stora tomater
1 röd lök
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk färsk persilja (eller fryst färdighackad)
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här: Sköj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Skölj & finhacka persiljan (om Du inte kör med den frysta varianten). Blanda samman allt i en liten skål. Häll i ett par msk olivolja och pressa över vitlöksklyftan/klyftorna. Blanda. Salta & peppra. Smaka av. Krydda ev lite till.  Servera!

Tips! Den här tomatsalsan är perfekt att göra om Ni har tacos hemma på fredagkvällen. De färdiga varianterna innehåller dessvärre en hel del dolt socker. Dvs ett perfekt alternativ om Du går på LCHF eller bara annars är mån av vad Du stoppar i Dig;-)

Vill Du ha lite mer sting på salsan, blanda ner lite finhackad, urkärnad chilifrukt.