söndag 10 oktober 2010

Maränger



Efter allt Crème brûléeande på helgerna, så har äggvitorna samlat sig på hög. Så vi har bakat maränger. I massor. Både rosa, vita och gröna. Maränger är perfekta till barnkalas! Så enkla att göra och så goda att äta. Kan inte bli mycket bättre med andra ord :-)

Ingredienser
6 st äggvitor
2,5 dl socker
en nypa salt

Hushållsfärg/Karamellfärg
Ev strössel som dekoration

Gör så här: Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitan med en elvisp (näst högtsa effekten), tills det att massan inte växer längre och att man kan vända bunken upp & ned utan att massan rör sig (vispar man för länge eller för häftigt blir den glansig och delar på sig). Vispa ner sockret. Blanda ner en droppe hushållsfärg/karamellfärg, om du önskar färgade maränger. Blanda väl. Skeda upp maränsmeten i en sprits. Spritsa ut marängerna i den form och storlek som du önskar ha dem i, på en plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt på strössel. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills att de är helt genomtorra. Tar mellan 70-120 minuter, beroende på vilken storlek marängerna har. Sänk temperaturen efter ca 60 minuter till 75 grader. Låt kallna på plåten innan du tar bort dem.

Tips: En Marrängsviss med hemmagjorda maränger är en dröm!