torsdag 2 september 2010

Kycklingsamba


Den här rätten åt jag första gången hemma hos goda vänner på middag. Blev en sån där klockren himmelsk smaksensation från första gång! Sedan dess har den fått följa oss. Hur enkel som helst att tillaga, behöver endast 4 ingredienser och är klar på ingen tid alls. Jag lovar, det går inte att misslyckas med den här maträtten;-)

Idag åt vi blomkålspurè och tomat till den, men den passar lika bra med pasta, ris, matvete eller bulgur :-)

Ingredienser (4 personer)
4 kycklingfilèer
5 dl creme fraiche
2 tsk samba oelek

smör eller olja

Gör så här: Skiva kycklingfilerna. Stek dem väl i en pannan, med smör/olja. Häll över creme fraichen och lägg i 2 tsk samba oelek. Rör om. Låt koka upp. Servera!

GI-vänligt: Absolut, välj att äta den med blomkålspuré, sallad eller kokta grönsaker. En perfekt LCHF-rätt för er som följer det.

Tips: Ibland har vi den här rätten även när vi har gäster. Jag gör den då på hela kycklingfilèer som jag bryner och sedan lägger i ett smord ugnsform. Blandar creme fraichen och samba oeleken i en skål och häller över. Gräddar den sedan i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. Rätten är lika god att göra på fläskfilé, istället för kycklingfile.