måndag 26 juli 2010

Recension Swedish Rye Bread från IKEA


Igår bakades det här hemma. Ganska så sent, så tyvärr blev provsmakningen först den här morgonen. Och med betoningen tyvärr, menar jag verkligen tyvärr. Var en ren skär plåga att behöva gå och lägga sig till de ljuvliga dofterna av ett nybakat rågbröd. Varenda cell i hela kroppen ville smaka på en gång;-)

Så den här morgonen var det en ren njutning att få äta frukost. Och vi njöt. Av varje tugga. Brödet smakade helt klart gudomligt gott! Vi följde instruktionerna till fullo, öppnade paketet, tillsatte 6 dl 45°C vatten. Skakade om. Hällde upp degen (ganska så lös, ungefär som lös havregrynsgröt) i en smörad brödform. Lät den jäsa under en bakduk i 45 minuter. Sen fick den gräddas 60 minuter inne i ugnen på 200°C. Jätte lätt och relativt kladdfritt.

Brödet var lite blekt när det var färdig gräddat, fick inte den där härliga mustiga mörkbruna färgen som rågbröd har. Men den missen vägdes helt klart upp av smaken. Nu bara längtar jag efter nästa IKEA tur, får då ska den här brödmixen handlas hem i stora lager;-)

Mer färdiga bröd & kakmixar IKEA, tack :-D