torsdag 17 juni 2010

Pastasallad 2


Dagarna bara går utan att man riktigt hinner reflektera över det. Vi har nu börjat komma oss iordning i vårt nya kök. Älskar det. Lite småfix kvar innan jag är helt nöjd, men det får vi ta tag i när tiden finns :-)

Igår var vi åter på en Picknick. Vädret är så gudomligt underbart just nu, så vi passar på när tillfälle ges helt enkelt. Den här gången gick vi upp på ett berg, våra två små lyckades gå nästan hela vägen upp själva, var bara de sista tio minuterna som det började strejkas och vagnen fick användas. Och när vi väl var uppe på toppen var vi alla fyra hungriga som vargar, så den medhavda Picknicken som bestod av en enkel Pastasallad med Tomat & Mozzarella smakade riktigt bra!

Ingredienser
10-15 Körsbärstomater
1 burk med mini Mozzarella ostar eller 1-2 hela Mozzarella ostar

0.5 dl Olivolja
3-4 msk vatten

valfri pasta

Gör så här:  Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Skölj därefter pastan kall, i vatten. Blanda olivolja, vatten och 2 påsar italiensk dressingmix i en skål. Rör ner den kalla pastan och ställ kallt. Låt pastan "marinera" sig i dressingmixen medan du förbereder resten. Rör om mellan varven, så att dressingen sugs upp av pastan ordentligt.

Skölj körsbärstomaterna noga. Halvera körsbärstomaterna. Dela upp mozzarellan i lagom stora bitar alternativt använd mini Mozzarella. Blanda ner allt i skålen med pastan. Låt stå Salladen få dra sig ett par timmar i kylskåpet.

Tips: Är supergott att blanda ner färsk basilika i salladen, tyvärr hade vi ingen hemma igår. Att servera god lufttorkad skinka till den här Pastasalladen är gudomligt gott!