lördag 12 juni 2010

Enkel jordgubbstårta


Idag firar vi i massor här hemma hos oss! Vi har börjat flytta in i vårt nya kök, en stor dag i dubbelbemärkelse! För nu firas det att vi i framtiden slipper laga mat i ett enkelt pentry och att vi nu äntligen kan spara pengar på att inte längre behöva besöka närmaste Pizzeria för att få i oss dagens middag. Två veckor räckte, och numera är Pizza ingen mat som hamnar långt upp på önskelistan längre;-)

För att fira händelsen slängde jag jätte snabbt ihop en enkel jordgubbstårta på färdiga marängbottnar. Underbar! Var inte många smulor kvar av den, när vi var klara med firandet;-)

Ingredienser
2 färdiga marängbottnar
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
150 gr hackade jordgubbar

350 gr skivade jordgubbar
citronmeliss

Gör så här: Hacka 150 gr jordgubbar fint. Lägg dem i en sil, skölj med kallt vatten och låt sedan rinna av. Vispa grädden. Blanda i vaniljsockret och de avrunna hackade jordgubbarna. Ta fram ett fat. Lägg en färdig marängbotten på fatet. Bred vispgräddmixen över. Lägg på en marängbotten. Garnera med skivade jordgubbar och lite citronmeliss.

Tips: Man kan givetvis byta ut jordgubbarna mot hallon, blåbär, björnbär osv. Har man mer tid, kan man istället för gräddmixen göra en härliga jordgubbsmousse. Har man mindre med tid, men ändå vill lyxa till det, så ha Ekströms helt fantastiskt goda färdiga pulvermixar av olika smaker;-)