fredag 21 maj 2010

Paj på färdiga pajskal


Dagens efterlängtade picnik fick bara så där bli en picnik inne i vår lägenhet. För det vi inte hade räknat med till den här eftermiddagen, var de stora tunga molnen av regn som hade lust att passera vår stad. Men lika trevligt hade vi ändå :-)

Vi dukade helt sonika upp med papperstallrikar, träbestick och satte oss på golvet och åt. Till barnens stora glädje! Älskar just de här papperstallrikarna, kommer bli en favorit på en hel del av våra utflykter den här sommaren. Finns på din närmaste ICA butik för en billig peng :-)

Idag gjorde vi våra pajer på färdiga pajskal, finns i frysbutiken hos de flesta handlare. Enkelt och smidigt. Givetvis går det bra att göra sina egna pajskal. Eftersom vi hade en bit kassler kvar från gårdagens sallad, fick den bli som fyllning i dagens pajer. Men det går lika bra att ta av det som ni har hemma, ett budget tips är att spara på veckans slattar av köttfärs, korv, kyckling osv, är utmärkt att använda som pajfyllning.

Ingredienser
250 g kassler
4 dl riven ost
3-4 soltorkade tomater i olja

5 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
3-4 krm chilipulver

4 färdiga pajskal (frysta)

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skär kasslern i små tärningar. Hacka de soltorkade tomaterna. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Ställ pajformarna på en plåt. Fördela kasslern, soltprkade tomaterna och osten över de 4:a pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills äggstanningen stannat och har fått fin färg. Servera pajen antingen kall eller varm, med en enkel sallad som tillbehör.

Tips: Jag passar alltid på att göra några pajer extra. Går utmärkt att frysa dem, enkelt att ta med sig som lunchlåda till jobbet. De här små pajerna är jätte smarta att ha på sommarens buffébord! Gör dem med olika fyllningar, både kalla som varma.