torsdag 20 maj 2010

Pastasallad


Idag på eftermiddagen rymde vi ifrån vardagens alla måsten och tog en lång härlig picknick utomhus! Var helt underbart! Solen har verkligen hittat tillbaka efter den långa, långa vintern! Älskar att sommaren nu är på väg med stora steg!

Till Picnik hade vi idag är underbar Pastasallad! Hela familjen åt av den med en stor aptit!

Ingredienser
10-15 körsbärstomater
1/2 gurka
1/2 röd lök
1 orange paprika
125 gr mozzarella
250 gr kassler

4 dl kokt valfri pasta

0,5 dl olivolja
3-4 msk vatten

Gör så här: Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Skölj därefter pastan kall,  i vatten. Blanda olivolja, vatten och 2 påsar grekisk dressingmix i en skål. Rör ner den kalla pastan och ställ kallt. Låt pastan "marinera" sig i dressingmixen medan du förbereder resten. Rör om mellan varven, så att dressingen sugs upp av pastan ordentligt.

Skölj alla grönsaker noga. Halvera körsbärstomaterna. Hacka gurkan, paprikan och den röda löken. Dela upp mozzarellan i lagom stora bitar. Tärna kasslern. Blanda ner allt i skålen med pastan. Låt stå 10 minuter (med fördel görs pastasalladen redan dagen innan, så att alla härliga smaker hinner gifta sig med varandra).

Tips! Vill man ha lite mer vuxensmak är det jätte gott att blanda ner lite soltorkade tomater, oliver, öka mängden av röd lök och byta ut mozzarellan mot fetaost. Rätten funkar även utmärkt på en kall sommarbuffé!