lördag 5 november 2011

Små läckra Cup Cakes!



Det blandas hej villt här inne nu. Halloween ena dagen, pepparkakshus nästa och idag ett par underbara små, söta juveler till Cup Cakes, som serverades på ett av J´s födelsedagskalas för dryga 3 veckor sedan. Hoppas att Ni hänger med i svängarna;-)

Just de här är bakade på en banansmet. Har kommit fram till att just bananmuffins håller sig väldigt saftiga och så där ljuvligt goda länge (även om de förvaras i kylskåpet). Istället för en frosting, så penslade jag över smält choklad, som sedan dekorerades. Super smart!

Dels så slipper man det där kladdiga momenten, Ni vet barnhänder fulla med frosting. En frosting som i sin tur sprider sig överallt;-)  Likväl kan man både baka och dekorera Cup Cakesen flera dagar innan, t o m veckor. För det går nämligen att frysa dem färdigdekorerade!

Ingredienser (40 st små)
3 mogna bananer
1,5 dl socker
2 ägg
50 gram smör
2,25 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 lite, liten nypa salt

Vit eller mörk choklad
Godis, strössel och liknande till dekoration

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en minimuffinsplåt och lägg i muffinsformar i den. Ta fram en skål och mosa bananerna i den. Smält smöret i en kastrull, på spisen. Ta fram en annan skål. Knäck i äggen och häll i sockret. Vispa med elvispen dryga minuten. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och bikarbonaten. Vispa. Tillsätt smöret. Vispa. Tillsätt bananerna. Vispa. Vänd tillslut ner mjölet i smeten. Rör om tills det att smeten är jämn och fin.

Fyll formarna till 2/3. Grädda ca 8-10 minuter i ugnen. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad. Låt muffinsen svalna lite. Pensla sedan muffinsen med den smälta chokladen (jag använder mig av en silikonpensel). Dekorera med nonstop/strössel! Låt kallna!