onsdag 2 mars 2011

Gräddig BaconsåsHela förmiddagen har vi ritat, känns det som. Riktigt kul har vi haft, så kul att vi helt höll på att glömma av dagens lunch. Som tur är hade jag lite bacon i kylskåpet, så vi hann slänga ihop lunchen på 10 minuter, dvs precis i lagom tid, till det att mannen kom hem från kontoret ;-)

Älskar mat som inte kräver så mycket tid, mat som man på en höft kan slänga ihop. En perfekt middag/lunch när man är hemma och vårdar två sjuka barn helt enkelt ( eller när man med andan i halsen anländer dagis, en kvart efter stängning och hemma inser att man har max 10 minuter på sig, att få i barnen mat, innan de bryter ihop av både hunger & trötthet). Barnen älskade gårdagens zucchini, så jag körde på det temat idag med, fanns dock inte riktigt så det räckte, så jag kompletterade med riven gurka och körsbärstomater :-)

Ingredienser (2 vuxna + 2 barn)
2 paket bacon
7-8 körsbärstomater
1/2 röd lök
3 dl grädde
2-3 stora msk färskost (kan uteslutas)
2-3 tsk sambal oelek
1/2-1 buljontärningar
svartpeppar

2-3 st zucchini

Gör så här: Sätt på en kastrull med vatten på kokning. Skiva baconen i strimlor. Skölj och dela körsbärtomaterna i halvor. Skala och hacka löken, fint. Fräs på baconen i pannna. Lägg i löken efter en stund. Häll på grädden. Smula över buljongen. Tillsätt samba oeleken. Låt småputtra någon minut, medan Du sköljer och skivar zucchinin. Smaka av såsen, tillsätt ev lite mer selta i form av en 1/2 buljontärning och ev peppra. Låt småkoka. Lägg i den skivade zucchinin i det kokade vattnet, låt den gotta till sig fryga minuten. Låt zucchinin rinna av i ett durkslag. Lägg i de delade körsbärstomaterna i baconsåsen precis innan servering. Servera!

----------
Dags att fortsätta dagen här, tror det blir lite sångstund nu. Eller ska man försöka fått lurat till sig lite sömn?! Rätt mysigt att vara hemma med barnen så här, så länge som de är sams och inte bråkar ;-)