måndag 14 februari 2011

StringhyllanAlla bilderna är hämtade ifrån www.string.se

I flera år har jag funderat på om jag skulle investera i en Stringhylla, utan att komma tillskott. Jag har helt enkelt inte kunnat bestämma mig, ifall jag gillar eller ogillar den kära klassikern. Men nu har jag bestämt mig. Jag gillar. Ja i allafall hoppas jag det;-)

Vi har ett dött område här hemma. En yta på 4x4 meter i vårt vardagsrum. En yta som idag fungerar som en hörna, för alla de där sakerna som gud glömde och råkade lämna kvar, i just vårt hem;-)

När vi flyttade in här, så hade vi inga möbler alls. Och då menar jag verkligen inga. Vi hade 4 skumgummimadrasser på golvet. Nu varade ju det spartanska boendet inte så många timmar, för ganska så snabbt valde vi att besöka närmaste IKEA, för att börja fylla upp alla kvadratmetrarna. Och sedan dess har det fyllts på. Tiden går. Smaken förändras. Nya saker har införskaffats. Och så hamnar det gamla där, ja i vår döda hörna. Och inget händer. Det bara fylls på och fylls på. Och jag blir irriterad. Och ännu mer irriterad.

Men nu banne mig ska hörnan tömmas. Allt ska bort. Och nytt ska in. Jag har en vision av vad ytan ska användas till. Men hittills har jag bara bestämt mig för stringhyllor. De ska fungera som en sideboard. Eller snarare istället för en sideboard. 80 cm hög och kanske så mycket som 240 cm lång, som sätts ca 40 cm ovanför golvet, mitt på den kritvita väggen. Ovanför den kommer en ny fotovägg att hamna, den här gången inte på tavellister, utan svart-vita foton som monteras i de nya ÖDEBY-ramarna från IKEA.  En härlig mixa av alla storlekarna. Jag tror att ramarnas mjukhet, kommer matcha stringhyllans kantighet perfekt!  Kommer bli så bra!

Nu ska jag bara plantera idén hos min man. Vill ju gärna att han ska gilla idén lika mycket som jag, och helst innan stringhyllorna dyker upp med posten;-)