tisdag 8 februari 2011

Coleslaw


Många av Er har frågat efter fler ersättare till de där tråkiga kolhydraterna, ja Ni vet bulgur/ris/pasta/potatis etcetera. Här kommer ytterligare ett gott tillbehör, en Coleslaw, LCHF-coleslaw. Super god till de flesta rätter. Här hemma är det en stor favorit till både grillade tjocka revben och kycklinglår. Gör en omgång på söndagkvällen och ha i kylskåpet, så är det bara att plocka fram under veckan. Håller sig närmare veckan i kylskåpet.

Perfekt picknick-mat! Tänk vad man börjar längta efter picknicks nu, inte många månader kvar :-D

Ingredienser
7 dl finstrimlad vitkål
1 röd lök
1 dl majonnäs
2-3 tsk Dijon senap
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

Gör så här: Strimla vitkålen fint, går bra med osthyvel. Strimla rödlöken fint. Lägg rödlök och vitkål i en stor skål. Tillsätt majonnäs, senap, crème fraiche, salt och peppar. Öka på med lika delar majonnäs och crème fraiche, tills det att vitkålen blir krämig. Låt den stå och gotta till sig i kylskåpet minst ett par, tre timmar. kylen.