fredag 13 augusti 2010

Gammalt möter nyttFrån början hade vi tänkt att inte ha någon matsalsdel i vårt  vardagsrum (nästan 60 kvm stor), utan istället bara ha ett stort bord i vårt kök. Men som med alla planer, kan det hela ändras. Vi har ombestämt oss helt enkelt. Vi vill ha ett stort härligt matsalsbord, mitt i rummet.

Rummet är vitmålat och med en fin 7-stavig ekparkett. Ena väggen är fylld av fönster och stora franska pardörrar ut mot en fransk balkong. Ljusinsläppet är helt fantastiskt. Takhöjden är 2.90.

Vi har ingen bestämd stil inne i vardagsrummet, utan det är en mix av det bästa från flera olika världar. Gammalt möter nytt. Rokoko möter högblankt. Vårt motto var att skapa oss ett levande hem, fylld med både historia såväl som framtidstro.

Men så kommer vi då till det här med matsalsgrupp, vilken stil ska den få gå i, för att passa in? Var först inne på en Gustaviansk grupp, men jag är inte helt säker längre. Just nu lutar det åt en mix av ovanstående bilder, att det ska vara så svårt att bestämma sig;-)