torsdag 13 maj 2010

Inte alltid ogräs & Fattiga Riddare


Tidig, tidig morgon sitter jag och skriver det här. Vi ska strax åka iväg hela familjen på en liten mini-semester. Just nu njuter jag av tystnaden. Älskar att bara sitta ner och verkligen känna av stillheten, ja ni vet innan hela lägenheten fylls av stim och stoj. Satt igår kväll och botanieserade bland hundratals av inspirationsbilder gällande dukning. Hittade den här. Så enkelt. Men ändå så vackert. De här stackars Tussilagona och Maskrosorna som man själv bara fnyser åt, ser som ogräs, har dekorerat och lyft upp ett helt bord! Underbart! Ska jag tänka på nästa gång barnen kommer hem med händerna fulla av maskroser:)

Precis nu ska jag ställa mig och göra den gamla klassikern Fattiga Riddare, till familjen. Inte den nyttigaste frukosten i vanlig tappning, men genom att byta ut lite ingredienser blir den än mindre sockerfälla. Eftersom vi ska vara en hel dag på resande fot, ger det en bra mättande start i kombination med en enkel fruktsallad och keso. Det är dessutom är ett säkert kort, som barnen garanterat äter upp;)

Fattiga Riddare 
4 skivor fullkornsbröd
1 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk honung (kan bytas ut mot vanligt socker)
1/2 dl vetemjöl special, fullkorn
 
smör
 
Till servering
Keso
Färsk frukt i bitar/tärningar

Gör så här: Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och honungen till en slät smet. Låt smeten stå 10 minuter. Gör en enkel fruksallad av vad som finns hemma i fruktväg. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllenbruna i smör,  i en stekpanna. Lägg upp en Fattig Riddare på tallriken tillsammans med lite fruktsallad och keso.


Nu blir det stilla här inne ett par-tre dagar. Önskar er en härlig långhelg!