tisdag 25 oktober 2011

Ännu en inbjudan till Halloweenfesten!

Klicka på bilden för att komma till en tom inbjudan utan text. Högerklicka sedan på
bilden och spara ner den på Ditt skrivbord. Följ sedan instruktionerna nedan.

Kom häromdagen på att jag inte alls hade publicerat Halloweeninbjudan för den lite äldre publiken. Tanken bakom just den här, är att det är en vuxenfest. För ja, såklart får även vi vuxna fira Halloween! Tänk vad kul att en hel kväll få umgås & ha trevligt, under lite mer utklädda former!

För att öka spänningen inför festen, bör det finnas minimalt med information på själva inbjudan. Så skaffa ett kontantkort till Din mobil (fås ofta gratis eller för en liten peng hos de flesta mobiloperatörer), och be gästerna OSA till det numret. Mystiken kring vem värdinnan/värden är ökar markant!

Vill Ni öka på spänningen ytterligare, skriv inte ut adressen till festen på inbjudan, utan skriv att vägbeskrivning till festen kommer per SMS, efter OSA. Och glöm inte skriva ut att det är en barnfri tillställning, om Ni önskar ha det så. För barn i all ära, men ibland kan det faktiskt vara riktigt skönt att få lämna dem hemma med en barnvakt;-)

Super sugen på att bjuda in till en egen Halloweenfest i år! Tyvärr, tyvärr, tyvärr så finns ingen tid över för det i år. Men nästa år så, ja då ska jag se till att annordna en Halloweenfest för barnen och en för oss vuxna! Längtar!
Inbjudan/bilden ovan, är sparade utan någon information. Dvs spara ner bilden på Din dator och välj att antingen skriva ut bilden som den är (A4 storlek eller A5), så skriver Du själva texten för hand (svart tuschpenna). Eller också så väljer Du att öppna upp bilden i exempelvis Word (infoga/bild/välj bilden på skrivbordet/öppna),  högerklicka på bilden och ändra figursättning till "bakom text".

Markera bilden (klicka på bilden) och dra ut bilden, så att den täcker hela sidan (Du placerar musmarkören på de små fyrkanterna som visar sig i bildens hörn). Avmarkera bilden (klicka utan för dokumentet, fast inne i Wordprogrammet), infoga en textruta (infoga/textruta), formatera textrutan genom att högerklicka på den och välj "formatera textruta". Välj fyllning till "ingen färg" och linje till "ingen färg". Skriv in den texten Du själv önskar ha på inbjudan. Spara och skriv sedan ut!

Antingen skickar Du ut inbjudningarna i anonyma kuvert eller om Du vill vara lite extra listig i tomma glasflaskor. Dvs tvätta ur exempelvis vanliga 33 cl flaskor, klara eller gröna. Ta bort etiketten. Fyll med lite Halloweenpaljetter eller små spindlar, rulla ihop inbjudan och stoppa ner i flaskan. Sen smyger Du ner inbjudan i gästernas brevlådor/ställer utanför dörren.

Var noga med att antingen på kuvertet, eller på en liten label som Du klistrar på flaskan skriva ut vem inbjudan gäller för. Lycka till!

Ps. Givetvis är även den här inbjudan/inbjudningskortet till Halloweenfesten helt gratis att använda/ladda ner!