tisdag 19 oktober 2010

Halloween inspiration
Tiden bara rusar på just nu, här hemma. Den där härliga extra tiden som jag brukar ha för bloggandet, har inte infunnit sig. Är en massa kul som händer, så just nu prioriterar jag att passa på att njuta av allt. Vill ju inte vakna en vacker dag och inse att den här tiden redan är förbi;-)

Men såklart hänger jag med i tiden ändå. Halloween börjar närma sig med stormsteg! Har förstått av både mail och kommentarer att ni är många som vill ha lite inspiration till den här härliga "högtiden". Kan man kalla Halloween för det förresten? Ingen aning. I Sverige har den kanske aldrig slagit igenom som en stor högtid generellt, även fast det är många som firar den:-)

Dagens bilder visar hur man med ganska så enkla medel kan skapa en attraktiv Halloween buffé till barnen. Älskar idén med att pensla smält choklad på glass-strutar och sedan dekorera med strössel!

Att förvandla en apelsin till en Halloweenpumpa är kul för barnen! En rolig grej som man kan planera in som en aktivitet på Halloweenfesten. Kanske talar bara för mig själv, men varje år har vi samma visa iallafall. Jag och barnen väljer ut många fina pumpor för att skära ut. Men varje år tröttnar de ganska så snabbt, redan vid urgarvandet av köttet. Så en apelsin är nog precis vad mina barn mäktar;-)

Stjärnkakorna är underbara! De bara måste ni göra! Lite trixande med dem, men de är värda all möda :-)

 
Ingredienser (ca 40 st)
6 dl vetemjöl special
125 gram rumsvarmt smör (äkta)

1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 burk med Fruit Drops eller liknande

Gör så här: Vispa smöret och sockret fluffigt i en skål (använd med fördel elvisp). Vispa ner ägget. Tillsätt sedan mjölet, vaniljsockret och saltet. Blanda väl. Forma ihop degen till ett par tre "platta" paket och låt den vila kallt (kylskåpet) i ett par timmar.

Kavla ut degen mellan två smörpapper, till cirka 2-2,5 mm tjocklek. Stansa ut stjärnor med hjälp av pepparkaksformar.Stansa ut små hål i mitten med hjälp av ex en flaskhals. Placera kakorna på ett teflonunderlägg. Ställ kallt en halvtimme i kylskåpet. Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa Fruit Dropsen färgvis, antingen med hjälp av din assistent eller exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och slår sönder dem med en hammare. Lägg karamellpulvret i hålen (lönar sig att vara nogrann på det här momentet).Grädda kakorna ca 10-12 minuter. Ta ut plåten försiktigt (karamellen är flytande innan den stelnar). Låt kakorna kallna på plåten innan du lyfter bort dem.