lördag 18 september 2010

PopcorntårtaIdag fick en av barnen välja vad vi skulle ha för lördagsmys ikväll; -"Popcorntårta mamma vill jag ha! Så det vara bara snällt ställa sig och börja poppa pocorn, smälta marshmallows, samtidigt som pappan i hushållet fick besöka kiosken för inhandling av M & M´s.

En riktigt barnvänlig kaka, med en spännande blandning av selta, sötma och choklad. Vi "bakade" den första gången för någon månad sedan, idag kör vi en repris. Vilket borde tyda på att vi gillar den;-)

Ingredienser
1 påse micropopcorn
350-400 gr marshmallows
1 påse med M & M´s (går lika bra med non stop)
70 gr smör

Smör till formen/skål

Gör så här: Poppa popcornen i micron (följ instruktionerna på påsen). Smörj en springform eller skål. Smält smöret i en kastrull. Häll ner marshmallowsen i kastrullen. Rör om tills det att de har smält ner. Häll under tiden upp popcornen i en skål. Häll över smör/marshmallowsröran på popcornen. Blanda om. Blanda ner M & M´sen. Rör om ordentligt så att allt blandas med varandra. Skeda upp popcornröran i formen. Låt kallna någon timme. Servera!

Tips: Man kan byta ut M & M´s mot vilken annat godis man vill (ditt barns favorit godis?). Gör dem i snygga muffinsformar till barnkalaset, kommer uppskattas av de flesta barn!