Kvällens fredagsmys blev en gammal hederlig klassiker här hemma. Kycklingfajitas som gratineras i ugnen med massor av ost. Gillas av alla! Lite småtrixande i köket med att skära alla grönsaker innan, men med hjälp av båda barnen brukar det gå ganska så fort :-)
Ingredienser (4 personer)
4 kycklingfilèer
1 påse fajita spice mix
1 liten burk chunky salsa medium
10-12 st körsbärstomater
1 röd paprika, stor
1/2 gurka
1 burk majs
1 röd lök
3 dl riven ost, gärna med lite smak
1 pkt wrap tortilla
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingfilèerna. Stek dem väl. Skölj och skär under tiden upp alla grönsakerna i lagom små bitar. Ta sedan fram wrapsen, en i taget. Lägg kyckling och grönsaker i mitten, som i en sträng. Skeda upp lite chunky salsa över. Strö över ost. Rulla ihop och lägg den sedan i en ugnsfast form. Upprepa proceduren tills det att formen är fylld. Skeda upp resten av chunkysalsan ovan på de ihoprullade wrapsen (lägg även på ev överblivna grönsaker). Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter. Servera med sallad, varma nachos och en god dipp.