I torsdags började förberedelserna inför den sommarfest som vi hade i lördags. Vi bjöd på en Italien inspirerad kall buffé, fylld med massor av läckerheter (recept kommer när jag får en stund över att gå igenom alla bilder från helgen). Så när jag ändå passade på att koka massor av pasta (som sedan marinerades), gjorde vi en pastasallad till lunch, av det som fanns hemma.
Resultatet blev jätte gott! Pinjenötterna i kombination med citron, olivolja och parmesan var slående :-)
Ingredienser
3-4 dl kokt pasta
Saften från 3 citroner
0,25 dl olivolja12-15 plommontomater (små, mini)
75 gr rostade pinjenötter
ca 200 gr färska arugula blad (eller färska spenatblad)
Färsk parmensan, hyvlad
Salt
Peppar
Gör så här: Koka pastan efter anvisningarna. Låt den svalna. Blanda olivolja och citronsaft. Rör ned i pastan. Tillsätt tomaterna, pinjenötter, ost, salladsbladen. Salta och peppra efter eget tycke. Hyvla över färsk parmesan. Jätte god som den är!
Tips: Vill du ha en lite mer "köttigare" sallad, så servera den med parmaskinka till :-)